Inhoudsopgave

Zodat je langdurig kunt genieten van schoon en helder water, is het van groot belang dat je aandacht besteedt aan het onderhoud van je hottub water. Hieronder vind je onze tips die wij aan jou willen geven, zodat je langer van fris water kunt genieten. Schoon hottub water is belangrijk voor veilig gebruik van de hottub.

Backwash filtersysteem

Bij regelmatig gebruik van de hottub is het aangeraden om wekelijks Backwash te doen. Op de filtermanometer is goed te zien wat de druk op dit moment is. Noteer de druk in de filter bij de eerste gebruik. Wanneer de druk met 0,2 bar is gestegen, is het tijd voor Backwash.

PH-waarde meten

Meet regelmatig de pH- en de chloorwaarde. Voeg pH+/- of chloor toe, indien nodig.

Hygiëne

Zorg ervoor dat je met schone voeten de hottub in stapt. Ook raden wij aan om even te douchen voor je de hottub gaat gebruiken, zodat zweet, vuil en dode huiscellen van je lichaam verwijderd worden.

Filtersysteem laten draaien

Laat de filter het liefst minimaal 8-12 uur per dag draaien.

Chloorgebruik

Meet na gebruik de pH-waarde en voeg chloortabletten toe in een chloordrijver, laat de filter draaien. Zet de massagejets (indien aanwezig) aan, zodat chloor gelijkmatig over het water wordt verspreid. Haal de isolerende cover eraf voor 30 minuten (nadat je chloor hebt toegepast) zodat chloorgassen en chemische geuren uit de hottub kunnen ontsnappen. Wanneer je de cover elke keer erop laat, kunnen de chemicaliën de cover beschadigen.

Isolerende cover

Bedek je hottub met isolerende cover wanneer je hem niet gebruikt. Zo zorg je ervoor dat vuil niet in je hottub water belandt. In onze uitgebreide handleiding over het wateronderhoud kun je meer handige informatie vinden. Klik hier om onze handleidingen te bekijken.

Qrest afspraak maken

Arnita

Iemand die veel liefde en zorg geeft aan ons bedrijf. Bij jouw bezoek aan onze showroom staat ze jou graag te woord over de sauna’s en hottubs.

Blijf op de hoogte van onze tips

Abonneer op onze nieuwsbrief

Kijk naar de andere verhalen