Inhoudsopgave

Je hottub stoken met houtkachel

Het is tijd om je hottub te stoken voordat je lekker in het heerlijke warme water kunt genieten.

Misschien vraag je je af welk houtsoort je het beste kunt gebruiken. Wat goed is om te weten is dat het hout goed droog moet zijn. Door een hoog vochtpercentage heb je veel rook en weinig warmteafgifte.

Hardhout, zoals beukenhout, eikenhout of essenhout, zijn houtsoorten die veel warmte afgeven, langzame verbranding hebben en heel schoon branden.

Hougestookte kachel aanmaken

Ook zorgen deze houtsoorten voor een heel mooi vlammenspel en hebben een langzame en gelijkmatige verbranding. Door deze houtsoorten te gebruiken als brandhout, zul je geen last hebben van vonken.

Hardhout is moelijker aan te steken en kun je zachthout gebruiken als aanmaakhout. Zachthout geeft weinig warmte af, brandt snel en makkelijk. Één van de nadelen van zachthout is een hoge hoeveelheid hars, waardoor het heel veel rook afgeeft en zorgt voor veel vonken. Het is dus zeker niet aangeraden om dit soort hout te gebruiken als brandhout.

Als aanmaakhout kun je vuren of dennen gebruiken.

Qrest afspraak maken

Arnita

Iemand die veel liefde en zorg geeft aan ons bedrijf. Bij jouw bezoek aan onze showroom staat ze jou graag te woord over de sauna’s en hottubs.

Blijf op de hoogte van onze tips

Abonneer op onze nieuwsbrief

Kijk naar de andere verhalen